לאחר הפרעות הנוראות שעברו היהודים שחיו באיזור כיכר היהודים שברובע הראשון, הם עברו למקום מרוחק יותר, מעבר לתעלת הדנובה למה שידוע כיום כרובע השני ויש המכנים אותו בשם הרובע היהודי של וינה. בשל כך נודע איזור זה גם בכינוי רובע המצות (Matzoinsel). רובע זה נמצא למעשה על אי ממש בלב העיר. חלקו הצפוני (היכן שנמצא בית חב"ד) נמצא במרחק הליכה קצר לעיר העתיקה. ברחבי הרובע תוכלו למצוא המון חנויות ומסעדות כשרות ואנדרטאות לזכר החורבן שעברה הקהילה בשואה.
רחוב היהודים – טאבורשטראסה (Taborstrasse)
במרחק הליכה קצר מתחנת הרכבת התחתית שוודנפלאץ (Schwedenplatz), ממש מעבר לגשר שחוצה את תעלת הדנובה, מתחיל רחוב טאבורשטראסה. רחוב זה ידוע גם כרחוב היהודי ומשפחות יהודיות רבות מתגוררות בסמוך אליו. כמו כן, ניתן למצוא בו מספר מסעדות כשרות, סופרים כשרים, חנות יין וכמובן את בית חב"ד המרכזי של העיר. אל תתפלאו אם תראו המון חובשי כיפות הולכים להנאתם ברחוב, זהו דבר שבשגרה בוינה.
כדאי לעבור ולהגיד שלום לרב מוטי סגל ולרב מכל'ה בוטמן מבית חב"ד הם תמיד שמחים לעזור בכול ובשבתות וחגים את מארגנים ארוחות קהילתיות כיד המלך. בית חב"ד בוינה ידוע כאחד מבתי חב"ד הטובים באירופה!
מידע נוסף על בית חב"ד, ארוחות כשרות ותפילות
אם אתם שומרי כשרות, תוכלו לבחור בין מגוון מסעדות כשרות. ישנן מסעדות בשריות כדוגמת בחור טוב ושמחה או מסעדות חלביות כנובלינו או פיצה פרגו. אם תרצו לגוון ולאכול אוכל אסייתי, תוכלו לנסות את מסעדת מאה שערים החדשה והמצוינת. תוכלו למצוא מידע נוסף על המסעדות הכשרות בוינה במאמר המורחב שהכנו.
אזור זה הוא המועדף ביותר עבור מי שרוצה ללון בקרבת בית חב"ד. קראו עוד על המלונות המומלצים באזור בית חב"ד.
מפה:
עמודי הזיכרון לבית הכנסת שחרב – Leopoldstädter Temple
בית הכנסת של הרובע השני היה הגדול ביותר בוינה. הוא נבנה בשנת 1858 בסגנון מורי על ידי האדריכל לודוויג פורסטר. המבנה היה גדול ומרשים ביופיו עם היכל תפילה מרהיב. אדריכלים שונים של בתי כנסת ברחבי אירופה שאבו השראה מבית כנסת זה ולכן ישנם מבנים די דומים בערים כמו זאגרב, פראג, קרקוב ובוקרשט.
ב-10 בנובמבר, 1938 נחרב בית הכנסת בזמן פרעות ליל הבדולח.
כיום נמצאים במקום בו עמד בית הכנסת שלושה עמודי מתכת גבוהים המשמשים כאנדרטת זיכרון וממחישים את גובהו המרשים של מבנה בית הכנסת. בנוסף ישנו שלט זיכרון עם מידע קצר על בית הכנסת שחרב. המתחם שבסמוך לאנדרטה זו משמש כיום את הקהילה היהודית ויש בו משרדים של ארגון עזרא המסייע לחברי הקהילה.
איך מגיעים לאתר עמודי הזיכרון?
תחנת הרכבת התחתית הקרובה ביותר למבנה זה היא תחנת Nestroyplatz. הקו האדום – U1 עובר בתחנה זו. משם יש ללכת כ-2 דקות ברגל.
כתובת: Tempelgasse 5, 1020 Wien
מפה:
קראו מידע נוסף על הקהילה היהודית בוינה ומקומות יהודיים אחרים ברחבי העיר.
